Sprečavanje poreskih utaja

Bez autora
Nov 28 2011

Tvining projekat za unapređenje carinskog i poreskog sistema Srbije, vredan 1,4 miliona evra, sprovodiće se u narednih godinu i po, a cilj je sprečavanja poreskih utaja, prevara i sive ekonomije u oblasti međunarodne trgovine. Ovaj projekat će učvrstiti i ojačati Poresku upravu i Upravu carina i usaglasiti domaće propise sa zakonodavstvom EU.Veliki je značaj Tvining projekta iz oblasti sistema naplate poreza i budžetskih prihoda, posebno u vreme krize kada svi pokušavaju da smanje troškove i povećaju naplatu poreza.

Sprečavanje poreskih utajaTvining projekat za unapređenje carinskog i poreskog sistema Srbije, vredan 1,4 miliona evra, sprovodiće se u narednih godinu i po, a cilj je sprečavanja poreskih utaja, prevara i sive ekonomije u oblasti međunarodne trgovine.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je da će ovaj projekat učvrstiti i ojačati Poresku upravu i Upravu carina i usaglasiti domaće propise sa zakonodavstvom EU. On je ukazao na značaj Tvining projekta iz oblasti sistema naplate poreza i budžetskih prihoda, posebno u vreme krize kada svi pokušavaju da smanje troškove i povećaju naplatu poreza.

Dežer je istakao da je Uprava carina Srbije „gotovo sjedinjena sa EU“, dok kod Poreske uprave „neka pitanja moraju da se reše pre ulaska Srbije u Uniju“, dodajući da je uspostavljanje efikasnog carinskog i poreskog sistema glavni prioritet EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik